MFM-Projekt “Ciklus-show”

A programra jelentkezni lehet itt:
https://goo.gl/forms/DTVgqWkVXIbfsir52

“Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!”

A 10-12 éves lányoknak szóló foglalkozás ennek a mottónak a szellemében zajlik. A program lépésről-lépésre, kedvesen, érthetően és legfőképp szívhez szólóan vezeti be a lányokat saját testük rejtelmeibe, mutat rá annak értékességére, és segít megérteni a bennük zajló folyamatokat.

Az öt órás dramatikus játék alatt a lányok rendhagyó módon tanulják meg és értik meg testük működésének, és a női termékenységnek az alapösszefüggéseit. Ez a pozitív élmény alapvetően határozhatja meg, hogy a serdülőkoruk éveiben hogyan élik meg testi és lelki változásaikat, és pozitívan befolyásolhatja önértékelésüket és életérzésüket.

A program során játék, zene, szemet gyönyörködtető színű és lelket is simogató puha anyagok, meglepetések is gazdagítják az élményt.
Eljátszuk, megbeszéljük a nőiségről, a termékenységről és a vele járó testi jelekről a tudnivalókat, az Élet keletkezésének történetét, a testi-lelki változásokat, a mindennapok és a higiénia teendőit is.

Az utolsó órában szeretettel hívom és várom a lányok szüleit is, hogy a lányokkal együtt megmutathassuk nekik is azt csodát, amiben a délelőtt folyamán részünk volt.

Az MFM-projekt, és ennek részeként ez a nagyszerű program – a “Ciklus-show” – 1999-ben indult Németországban Dr. med. Elisabeth Raith-Paula doktornő remek ötlete és kidolgozása nyomán. Nálunk 2006 óta elérhető a kecskeméti SZÉK Egyesület és jómagam együttműködésének jóvoltából.

Jelentkezem a következő programok egyikére: https://goo.gl/forms/DTVgqWkVXIbfsir52

 

A foglalkozásra jelentkezés előtt lehetőség van arra is, hogy a szülők megismerkedhessenek a programmal és feltegyék a kérdéseiket, amik foglalkoztatják őket. Ez az ú.n. felnőtteknek szóló bemutató ill. szülői tájékoztató, mely minden hónap első hétfőjén kerül megrendezésre.
Erre itt lehet jelentkezni: https://goo.gl/forms/hxi72LbofzDXfyFG3

Várom Önöket szeretettel!